HTML

Politikai Írás

Itt mutatod be a blogodat

Friss topikok

  • MolnarErik: "Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsongl... (2014.01.03. 09:14) Válasz a Magyar Gyökérhatározónak
  • katolnai: Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az ... (2013.12.13. 15:48) Magyarország a rasszizmus melegágya?
  • BéSzabi: Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet ér... (2013.12.09. 14:58) Bizony, el lehet menni!
  • MolnarErik: Futótűz? Úgy látszik még nem hallottál Lévai Anikó (OV-né) elhíresült tőgypörköltes szakácskönyvér... (2013.12.09. 10:03) Hogyan főzzük le (vagy meg?) a magyarokat?
  • vagergely: Fontos szempont, hogy a kettő között több, ráutaló kérdést is feltettek a válaszadóknak (pl.: Tudj... (2012.12.13. 10:24) Kétszer annyi

Archívum

Magyarország a rasszizmus melegágya?

2013.12.09. 11:05 pelczer.d

Magyarország a rasszizmus melegágya?

Vagyis pontosítva az antiszemitizmusé. Így gondolhatja bárki, aki látta egy Joáv Limor nevű izraeli újságíró facebook bejegyzését, vagy olvasta az ezen bejegyzés alapján megjelent cikket a héber nyelvű News 1 hírportálon, olvasható a kurucz.info-n.

Elsősorban részben egyet nem értésem szeretném kifejezni a kurucz.info cikkével, mert egy jóérzésű zsidó igenis magára veszi, ha náci jelképekbe (jelen esetben egy Hitlert ábrázoló festménybe, és harci alakulatok kitüntetésekbe) botlik valahol. Másrészről pedig Magyarország

 egészét antiszemitának titulálni egy bolhapiacon árult limlomok miatt enyhe túlzás. Szerintem.

De mi is jelent az, hogy valaki antiszemita? Nos, az Idegen szavak gyűjteménye alapján zsidóellenest, de a Bakos-féle szótár szerint zsidógyűlölőt is jelent, ami túl erős kifejezés, ha a magyar helyzetet vesszük alapul. Erről bővebben a jobbikladany egy értékezésében bővebben lehet olvasni.

Szóval Magyarországon utálják a zsidókat? Ugye hogy nem? A társadalom egy egészen kis része mondható zsidóellenesnek, de ők sem tesznek többet odamondogatásnál. És amíg ez tettlegességig nem fajul, addig a helyzet nem súlyos ezen a téren, és semmiképp nem mondhatjuk országunkat antiszemitának.

 

pelczer.d

1 komment

Címkék: zsidó antiszemitizmus rasszizmus antiszemita kuruczinfo

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiiras.blog.hu/api/trackback/id/tr185682454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2013.12.13. 15:48:21

Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az lehet csak antiszemita, aki a z egész (arabot is beleértve) szemita kultúrát elveti, bírálja, lenézi stb. az, aki csak a zsidókat rühelli – az arabokat meg mondjuk csípi – nem lehet antiszemita, csak zsidóellenes vagy zsidó gyűlölő. Sajnos a magyar újságíró társadalom nem érti sem a szemita szó eredetét sem annak társadalmi-kulturális jellemzőit, ezért fordul elő az az abszurd (liberális-magyar ostobaságot tükröző) kifejezés, melyben az arabokat le antiszemitázzák. Sötétségnek nincs határa …
süti beállítások módosítása