HTML

Politikai Írás

Itt mutatod be a blogodat

Friss topikok

  • MolnarErik: "Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsongl... (2014.01.03. 09:14) Válasz a Magyar Gyökérhatározónak
  • katolnai: Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az ... (2013.12.13. 15:48) Magyarország a rasszizmus melegágya?
  • BéSzabi: Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet ér... (2013.12.09. 14:58) Bizony, el lehet menni!
  • MolnarErik: Futótűz? Úgy látszik még nem hallottál Lévai Anikó (OV-né) elhíresült tőgypörköltes szakácskönyvér... (2013.12.09. 10:03) Hogyan főzzük le (vagy meg?) a magyarokat?
  • vagergely: Fontos szempont, hogy a kettő között több, ráutaló kérdést is feltettek a válaszadóknak (pl.: Tudj... (2012.12.13. 10:24) Kétszer annyi

Archívum

Bizony, el lehet menni!

2013.12.08. 21:42 BéSzabi

gyurcsany_1386531243.jpg_460x288

A HVG-n megjelent egy cikk (itt): miszerint már felsőfokú tanulmányaik érdekében is egyre többen külföldre, leginkább Anglia,Skócia a cél, valamint szomszédos sógorunk,Ausztria. Balázs, végzős középiskolás szerint, tehetségesebb osztálytársainál is magától értetődő, hogy irány külföld! ( ezek szerint úgy tűnik, van majd' 360ezer tehetségtelen hallgató magyarországon). Valakinél az a mérvadó, hogy kint nincs tagdíj vagy szinte jelképes, valakinél épp az adja meg az egyetem nívóját, hogy igazán drága, tehát biztosan elmélyült tudást ad!
Ezen kívül azt is megtudjuk, hogy Balázs körülnézett a magyar felsőoktatásban, látta, hogy milyen alacsony a ponthatár a Műszakira, így inkább máshol próbál szerencsét.

Rég óta hallhatjuk, hogy évről-évre többen hagyják el hazánkat, munka avagy más szempontok miatt. De már érdekesebb és elgondolkodtatóbb, hogy ha valaki valóban tehetséges és szorgalmas, tanulni miért megy máshová? Úgy gondolom, hogyha valamiben még mindig színvonalas és erős kis hazánk, az az oktatás,a tanárok. Az is sokat mondó, hogy bár nő azok száma akik külföldre mennek tanulni, de eközben azok száma is növekedik akik hazánkba jönnek tanulni. Úgy látszik, otthon senkinek sem jó. Azt hiszem trendé nőtte ki magát nálunk ez az "elvándorlás", és nehéz megállítani a folyamatot. Nagy közhely, de komoly igazság tartalommal bír, hogy a szomszéd fűje mindg zöldebb.. pedig lehet,hogy előbb itthon kéne megpróbálkozni a helytállásal, hátha nem is olyan lehetetlen! Már-már szállóigévé vált Gyurcsány Ferenc mondata, miszerint: El lehet menni! , és valóban, hajrá! Talán majd ha mindenki kitanulta magát külhonban, de valamilyen furcsa oknál fogva sokan visszatérnek rövid időn belül(akkor nem is olyan király Angliában,Amerikában mosogatni?) , elkezd megszűnni ez a már-már divattá váló jelenség.

2 komment

Címkék: külföld felsőoktatás Gyurcsány menjetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiiras.blog.hu/api/trackback/id/tr795682110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.12.09. 09:58:48

Azért mennek ki kint tanulni, h ne mosogatniuk kelljen, mert aki már kint diplomázott, azt nem csak mosogatónak veszik fel, hanem a szakmájába is kap rendes állást, és soha a b.életbe nem fog visszajönni.

BéSzabi 2013.12.09. 14:58:08

Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet érne, mint az itthoni nívós egyetemé. Az ismeretségi körökből rengeteg olyat hallok, hogy itthoni diplomával (tegyük fel, mérnöki diploma), és kellő nyelvtudással könnyen elhelyezkedik külföldön, sőt, van hol előnyösebb egy Műszakin szerzett diploma, mint ha az adott ország egyik egyetemén szerzed meg ugyanaz a képesítést..
süti beállítások módosítása