HTML

Politikai Írás

Itt mutatod be a blogodat

Friss topikok

  • MolnarErik: "Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsongl... (2014.01.03. 09:14) Válasz a Magyar Gyökérhatározónak
  • katolnai: Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az ... (2013.12.13. 15:48) Magyarország a rasszizmus melegágya?
  • BéSzabi: Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet ér... (2013.12.09. 14:58) Bizony, el lehet menni!
  • MolnarErik: Futótűz? Úgy látszik még nem hallottál Lévai Anikó (OV-né) elhíresült tőgypörköltes szakácskönyvér... (2013.12.09. 10:03) Hogyan főzzük le (vagy meg?) a magyarokat?
  • vagergely: Fontos szempont, hogy a kettő között több, ráutaló kérdést is feltettek a válaszadóknak (pl.: Tudj... (2012.12.13. 10:24) Kétszer annyi

Archívum

Követelmények

2012.12.05. 18:34 Politikai Írás

1. A héten történt eseményre reagáljon

Egy elemző nem engedheti meg magának, hogy az olvasók mástól tudják meg a véleményüket. Ha két nappal a hír után írsz róla, az csak kivételes esetben érdekfeszítő. A híreknek szavatossági idejük van - ez a jelentőségüktől és jellegüktől egyaránt függ.

2. Lehet régebbi téma, de

Ebben az esetben egy tartalmasabb elemzést kérek. Ha például még fontosnak tartod megrágni az államkötvény-vásárlásért állampolgárság témáját, akkor tessék hátteret gyűjteni hozzá. Ez lehet egy gyűjtés más országok vonatkozó gyakorlatáról, egy interjú egy érintettel, de mindenképp kell hozzáadott tartalom.

Ökölszabály: amelyik témára te sem kattintanál, az valószínűleg már érdektelen.

3. Lehet elemzés, ismeretterjesztés

Ha valami átfogó témáról akarsz ismeretterjesztő posztot írni, az a legjobb, de a legnagyobb munka is egyben. Hiánypótló lehet a politikai jobb- és baloldal tartalmának jelentőségváltozásáról illetve szubjektív mivoltáról való értekezés, de az értelemszerűen nem fog látogatottsági rekordokat dönteni.

4. Terjedelem

Azt (is) neked kell eltalálni. Ez része a feladatnak. Tartsd szem előtt, hogy mi a téma, milyen mélységben dolgozod fel és hogy ez egy blog, vagyis az olvasók figyelme is véges.

5. Lehet publicisztika

Amit nem annyira a tartalma, inkább a stílusa ad el. Őszintén kíváncsi vagyok, meg meri-e valaki próbálni.

6. Minden esetben hivatkozni kell a forrást!

Szinte soha nem vagyok híve az felkiáltó jelek használatának, de ez esetben megtettem.

Kérlek, ne dőljetek be az igénytelenség csalogató hívásának és eszetekbe ne jusson ollózgatni innen-onnan, pláne forrásmegjelölés nélkül.

Amúgy is be kell linkelni, hogy melyik hírre reagáltál (nem elmesélni újra), linkeld be azt is, hogy melyik képet, grafikont, videót, adatot honnan szerezted.

Semmilyen tartalmat nem másolunk hivatkozás nélkül, és semmit nem emelünk át teljes egészében. Ne tégy úgy, mintha a plágium értelmezési kérdés lenne. Nem az. Egy egyszerű dolgot kell végiggondolni: a klikk a blogoszféra kemény valutája és ha mindent átemelsz, a forrásod már nem fog klikket kapni. Pedig ő is azért dolgozott. A bloggerek ezen túl szeretik a feedback-et, például komment formájában, ha hozzád jön a komment arra a tartalomra, amit más hozott létre, akkor valakit megloptál.

Ha ez sem segít, képzeld el, hogy éreznéd magad a helyében.

Negatív példának itt van ez. (Nem, a nagy név nem garancia a korrekt gyakorlatra.)

7. Külalak és forma

Ne légy igénytelen. Nem írhatod ki minden posztod mellé a kifogásaidat, hogy miért nem volt időd rendesen megformázni, a linkeket a helyükre tenni, stb. Az igénytelenség diszkreditálja a tartalmat - és nem, nem csak a hülyék szemében.

Kérek a posztok mellé tag-eket, ne felejtsétek el a címet sem.

8. Ezeket a posztokat alá kell írni

Ezért nem javaslom, hogy az órán használt nick-en utána trollkodjatok a neten. (Egy jótanács: mindig tudd, hogy vagy bejelentkezve...)

Egymás posztjait ér véleményezni, én is azt fogom tenni.

Ezen túl a blogot nem promotálom, csak azok fogják látni, akik írják, illetve akiknek ti szóltok. A posztok alatt élesítve vannak a megosztási lehetőségek, élhettek vele.

1 komment

Címkék: bevezető követelmények

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiiras.blog.hu/api/trackback/id/tr684946241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.09. 01:08:03

"Ezen túl a blogot nem promotálom, csak azok fogják látni, akik írják, illetve akiknek ti szóltok"
Csak szólok. A blog meg van tageleve, mint politika blog, így blog.hu címlapján a politika témára kattintva bárki láthatja, hha van új poszt.
süti beállítások módosítása