HTML

Politikai Írás

Itt mutatod be a blogodat

Friss topikok

  • MolnarErik: "Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsongl... (2014.01.03. 09:14) Válasz a Magyar Gyökérhatározónak
  • katolnai: Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az ... (2013.12.13. 15:48) Magyarország a rasszizmus melegágya?
  • BéSzabi: Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet ér... (2013.12.09. 14:58) Bizony, el lehet menni!
  • MolnarErik: Futótűz? Úgy látszik még nem hallottál Lévai Anikó (OV-né) elhíresült tőgypörköltes szakácskönyvér... (2013.12.09. 10:03) Hogyan főzzük le (vagy meg?) a magyarokat?
  • vagergely: Fontos szempont, hogy a kettő között több, ráutaló kérdést is feltettek a válaszadóknak (pl.: Tudj... (2012.12.13. 10:24) Kétszer annyi

Archívum

Válasz a Magyar Gyökérhatározónak

2013.12.09. 22:35 szirmaidonát

  A napokban éles kritikát fogalmazott meg egy, a facebook pöcegödrében fulladozó, színvonalasnak koránt sem tartható oldal a politológusokról, egy képposzt kíséretében. Azon lepődöm meg, hogy erre az oldalra rengeteg ember egyáltalán időt áldoz az életéből. Mint már említettem a célkeresztben a képen látható és nem látható politológusok továbbá az épp politológusneveldében tengődő fiatalok állnak. 

  A poszt elolvasása és a kép felfogása után természetesen elgondolkodtam, ha lehet egyáltalán marhaságokról alaposan elgondolkodni. A sok fals, pontatlan információ között az engem is érintő témakör fogott meg leginkább:

Egész káeurópai létünk nyomorúsága benne van, hogy miközben szakorvosból, mérnökből hosszú évek óta tátongó hiány mutatkozik a munkaerőpiacon, mi hat autóbusznyi politológust képezünk évente, hogy fontoskodó, metroszexuális yuppie-k csócsálják nekünk a semmit naphosszat. 

  Hmm. Érdekes következtetéseket von le a poszt írója/feltalálója/összebarmolója. Ami elsőre megütötte a szemem, szinte kopogtatott a pupilláimon, hogy "hé, vegyél észre", az volt, hogy enne a szövegnek se füle se farka. Tulajdonképpen nézhetném a "semmit naphosszat". Vajon tisztában van az emberünk a metroszexuális szó jelentésével, vagy lehet azt hiszi, hogy a hármas metró Kálvin téri állomásán az ELTE-s politológusok metrókkal fajtalankodnak? A yuppie szó jelentésére még én sem mertem rágúglizni. No, de nézzük mit nem értek én ebben a nyúlfarknyi marhaságban:

  - Szóval, kevés a szakorvos és a mérnök... még szerencse, hogy emberünk nem lett az, mert egy ilyen túlintelligenciált poszterhez én ugyan nem feküdnék be az urológiára, de még csak az általa tervezett kórházintézménybe se mennék be az általa tervezett gépjárműben. Hogy miért? Lássuk.

  - Némi utánajárás és számolgatás után pontos adatokkal tudom alátámasztani hogy ez a marha egy marha: a 2013-as évben, csak gépész-, informatikai- és villamosmérnöki szakra 116,32 busznyi diákot vettek fel ( ha egy busz kapacitását 50 főnek vesszük ). Igaz, leendő közegészségügyi dolgozóinkat kisebb léptékben képezzük, "mindössze" 36,18 busznyi orvostanonc van ma a Semmelweis Egyetemen. Ehhez képest máris nem tűnik olyan soknak az a hat autóbusznyi politológus ugye?

  Noha konkrétan minden állítását meg lehetne "csócsálni" emberünknek, most nem fogom megtenni. Zárásként csak annyit, hogy a poszt képén látható politológusok és azok is akik nincsenek rajta eme dicső képen, mind kiérdemelték valamiért a szakma tiszteletét. Persze, vannak köztük "pártkatonák", vannak köztük fizetett szócsövek, ezt tagadni nehezen lehetne, de a többi elhivatott SZAKember megérdemli a tiszteletet, és azt hogy egy ilyen kulturális fekete lyuk ne vegye őket a szájára.

1 komment

Címkék: orvos mérnök politológus egyetemi felvételi gyökérhatározó

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiiras.blog.hu/api/trackback/id/tr195682342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.03. 09:14:40

"Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsonglőr igazán semmirekellő és irritáló fajta: nem egyenlő mércével mér, hanem azonos mérési eredményre törekszik. Kínos sterilitással felmondja Ptolemaiosz és Kopernikusz érveit is, de a lényegről nem hajlandó egy mukkot sem szólni: a Föld akkor most gömbölyű vagy lapos, és a Nap kering-e a Föld körül vagy fordítva. Ha ebben állást foglalna, oda veszne a függetlenség mítosza, márpedig neki az okozza a kielégülést, ha két hülye között a tökéletes félútra helyezheti magát. Ha az egyik szerint 2x2=6, a másik szerint 2x2=8, ő büszkén vallja a 2x2=7-et."
Inkább ezt kellett volna megcáfolni. De ezt nehéz is lett volna, hisz mindenki olvasott már TG írást.
süti beállítások módosítása