HTML

Politikai Írás

Itt mutatod be a blogodat

Friss topikok

  • MolnarErik: "Rendszertanilag két alaptípusuk ismert: a pártzombi és a „független”. A „független” közhelyzsongl... (2014.01.03. 09:14) Válasz a Magyar Gyökérhatározónak
  • katolnai: Az antiszemita kifejezés elkorcsosulva ki van csavarva, mert tudniillik az arabok is szemiták. Az ... (2013.12.13. 15:48) Magyarország a rasszizmus melegágya?
  • BéSzabi: Ez így van, én csak azt vonom kétségbe hogy egy középszerű, akár angol egyetem diplomája többet ér... (2013.12.09. 14:58) Bizony, el lehet menni!
  • MolnarErik: Futótűz? Úgy látszik még nem hallottál Lévai Anikó (OV-né) elhíresült tőgypörköltes szakácskönyvér... (2013.12.09. 10:03) Hogyan főzzük le (vagy meg?) a magyarokat?
  • vagergely: Fontos szempont, hogy a kettő között több, ráutaló kérdést is feltettek a válaszadóknak (pl.: Tudj... (2012.12.13. 10:24) Kétszer annyi

Archívum

A WC, az utalvány és a mozijegy.

2013.12.09. 11:08 Géza98765

Papcsák Ferenc, Zugló polgármesterének személye a kormányzati kommunikáció állatorvosi lova.
Legújabb ötlete az osztogatást egy magasabb szintre emeli. Minden 2013-ban 18. életévét betöltött zuglói fiatal kap egy mozijegyet, mert miért ne alapon. Pénz úgyis van dögivel, vagy még sincs? Papcsák urat a tények nem szokták zavarni, ha nincs költségvetési keret az ötletére, önhatalmúlag elvon forrásokat más területekről, ha a saját frakciója támadja, megregulázza a renitenseket –mondhatjuk- egy igazi úriember.

Papcsák.jpg

Nem ez ám a polgármester Úr első szavazatvásárlási ajándékozási akciója. Rutinos rókának számít már a hogyannézzünkmadárnak’ mindenkit versenyben. Mint ismeretes szeptemberben döntés született arról, hogy a választások közeledtével az ünnepek közeledtével a 62. életévüket betöltött nyugdíjasoknak és az új szavazóknak vásárlási utalvánnyal, az újszülötteknek pedig babakötvénnyel kedveskedik.

Hogyan tud osztogatni egy súlyosan eladósodott önkormányzat? Egyszerű. A stabilnak álmodott hátország kontextusában Zugló jobban teljesít és méltán pályázhat az ország minta - önkormányzatának címére. A Papcsák Ferenc vezette kerület erőn felül teljesítve, hihetelen eredményeket produkált az elmúlt 3 évben, mely példa értékű kell, hogy legyen a többi önkormányzat számára. Stabilizálódott a költségvetés (?), eltűnt az adósságállomány (állami átvállalással), sikeresen lezárult  az „elmúlt 8 év” pusztító baloldali politikája (?). Ennek jegyében a 2012-ben bevezetett ingatlanadó kommunális adó a stabilitás helyreállításával egy évvel később (!) eltörlésre került, megújultak a közterek (Bosnyák téri kövezet) és még egy szerény parkolóra valamint egy új wc-re is futotta. Zugló szebb, mint valaha-hangoztatja a papcsáki propaganda.

Mindezek fényében illő lenne így módosítani a mára mindannyiunk szívébe melegséget öntő, kultikus mondatot: Papcsák Ferenc jobban teljesít! Sajnos a valóság több ponton eltér a polgármester szavaitól: a költségvetés tarthatatlan, saját emberei sorra megbuktak, a XIV. került az eladósodottsági élmezőnyben tanyázik.

Papcsák megtestesíti mind azt a gőgös, folyamatosan támadó, mindenkin átgázoló, cinizmussal átitatott politikusi attitűdöt és cselekvőt, amely a kormányzati kommunikációt is jellemzi és ebből a választóknak elegük van. Ezt tükrözi a kormánnyal elégedetlenek aránya is. A fenti hírek olvasatakor válik érthetővé a politikai szkeptikusok sirámai: a „nincs kit választani” állítás képviselői. A politikus egyik feladata az egység megteremtése, fokozottan igaz ez a válságok időszakára. Márpedig Magyarországon ma is válság van: társadalmi, gazdasági, morális válság. A Papcsák-féle politika pedig ezen csak tovább mélyít (a korrupciógyanús eseteket még csak nem is említettem). Ha a Fidesz politikusai 8 év ellenzékben, erre a kormányzási stílusra készültek fel, komoran csak annyit tudok mondani: Hajrá fijúk’, csak így tovább... (én meg bekapcsolom a TV-t a Teletubbies-ra, hogy megtudjam politikusaink következő lépését)

 

Szücs Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiiras.blog.hu/api/trackback/id/tr805682660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása